dinsdag 11 juni 2013

Taormina laatste berichtje

Hallo iedereen,
Hier het laatste verslagje uit Taormina,
Zondag 10 juni was het dan de party voor de opening van het hotel, drank en snackjes alles was voorzien, maar ik heb nog nooit zulk onbeschoft volk gezien als er gratis eten is, de mensen van de keuken zeggen het ook Italianen zijn daar meester in.
Er was een bandje de zangeres had een stem als een klok, was fijn erbij te mogen zijn.
Er stonden nog altijd 2 plaatsen op ons verlanglijstje om te bezoeken, Forza d'Agro en Letonjanni, het eerste is het dorpje waar verschillende opnamen van de 3 films van the Godfather werden opgenomen, en het tweede is waar we in '75 '76 en 1979 op de camping zijn geweest.
Nu rijden er maar 2 bussen per dag naar Forza d' Agro, één heel vroeg en de andere in de late namiddag, ja hoe kunnen wij er geraken, we hebben dan toch maar een auto gaan huren, we wilde een kleintje huren maar die waren de volgende dag bezet, er was nog een Peugeot Cabrio vrij die konden we nemen, ons Pascale heeft er ook zo één maar wel een nieuwe type.
Zo gezegd zo gedaan, dinsdag morgen tegen 9.30 zijn we er naar toe gegaan, we vroegen wel of alles inbegrepen was in de prijs buiten de benzine natuurlijk, we hadden al van alles gehoord en gelezen als je een ongeluk of krassen er op maakt, ik denk dat hier geen enkele auto rijdt zonder blutsen of krassen, lijkt Bali wel.
Dus wij op weg naar Forza d'Agro, dit aantrekkelijk middeleeuws dorpje ligt op 429 m, dit  dorpje op de laatste hellingen van de Peloritani biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de grillige kust, het was een heel mooie rit ernaartoe, met verschillende haarspeldbochten, de parking ligt in het midden van het dorpsplein.
Je ziet er erg weinig toeristen er is zelfs geen enkel souvenirs winkeltje te vinden !! zo anders dan Castelmola, dit dorpje straald rust uit, we zijn eerst via de prachtige durazzo-boog dat toegang geeft naar het kerkplein voor de Chiesa della Triade gegaan, het geheel van de trap, de boog en de gevel van de kerk op de achtergrond leveren een bijzonder mooi plaatje op, nadien naar het Kapucijnenklooster, of hetgeen er nog van over is, we hebben ons op één van de banken gezet en herinneringen opgehaald van toen we er in '75 waren, toen speelde daar een groepje Marina van Rocco Granata.
Wat een mooie vergezichten hadden we daar, toen de trappen terug af, nadien iets gaan drinken op een terrasje op Piazza del Municipiodan, nadien verder gewandeld door de gezellige straatjes.
Een groot deel van de stad bestaat uit traditionele gebouwen en geplaveide straatjes.
Vanwege dit gebrek aan recente ontwikkeling, werd Forza d'Agro gekenmerkt als decor in een aantal films,
Vele panoramische terrassen, dit is het authentieke Sicilië, de ruines van het Normandisch kasteel die het dorp domineren hebben als decor gediend voor de 3 Godfather films van Francis Ford Coppola, ook de Chiesa delle Triade
Het wereldberoemde verhaal uit het leven van de Maffiafamilies wordt perfect weergegeven in de filmtrilogie The Godfather. Het heeft mensen altijd geïntrigeerd hoe een criminele organisatie zo'n macht heeft weten te krijgen in de wereld. Maar de Mafia is meer dan een criminele organisatie. Het is een levensstijl die opgebouwd is uit passie, eer, familie liefde en liefde voor het vaderland.
De oorsprong van de verschillende families ligt in Sicilië en het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot deel van film The Godfather hier is opgenomen.
Naar de ruïnes van het kasteel zijn we niet gewandeld dat vonden we nu echt van het goede ietsje te veel, dan maar terug gewandeld, trappen weer allemaal af en we waren om 13.00 aan een ander kerkje, daar speelde ze het Ave Maria van Schubert, zo mooi we zijn gaan zitten in de schaduw en ervan genoten, ook hier in Taormina is het om 12.00 en 17.00 het liedje te Lourdes op de bergen te horen, heel mooi.
Na onze stevige wandeling zijn we iets gaan eten op het zelfde terrasje en afgesloten met een ijsje wat had je anders gedacht !!!!
Veel herinneren we ons er niet meer van, wel de Chiesa della Triade en het klooster.
Terug in onze Cabrio op weg naar Letojanni, dit ligt op de terug weg naar Taormina, het was camping Paradiso, we zijn even over de camping gewandeld, het is wel erg veranderd ja wat wil je op 34 jaar, er is een zwembad bijgekomen, groot restaurant, we hebben toch nog de plaats gevonden waar we altijd stonden, vlak aan zee zodat onze kinderen direct op het strand konden spelen.
Nadien de auto netjes terug gebracht na te hebben gaan tanken, het was nog altijd siesta dus de sleutel in de brievenbus gestoken, we hebben toch niets meer gehoord dus alles zal wel in orde zijn denk ik.
Vandaag dinsdag 11 juni, onze laatste dag in Taormina, s' middags weer een lekkere pizza gaan eten en afgesloten met een..... ijsje natuurlijk.
We hebben genoten van onze 2 weken vakantie in Taormina welke onze mooiste reizen waren tot we naar Indonesië gegaan zijn, maar ons hartje ligt toch eerst en vooral in België en dan is en blijft het toch Bali.
Hopelijk hebben jullie allen genoten van de verslagjes en de foto's.
Morgenvroeg om 6.10 halen ze ons op en rond 9 uur vliegen we richting België.
De volgend verslagjes zullen dan weer vanaf Bali komen

 Groetjes Rita & Robert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten