zondag 9 juni 2013

Taormina dag 10 & 11

Hallo iedereen,
Hier ben ik weer met een verslagje uit Taormina.
We zijn aanbeland op vrijdag 7 juni Robert zijn 66ste verjaardag, ik denk toch dat hij een beetje jaloers is omdat ik mijn verjaardag altijd in Bali vier wilt hij het hier in Taormina vieren denk ik.
Op onze ouderdom doe je al geen bokkensprongen meer dus we hebben het rustig gehouden, s' middags weer in ons vertrouwd restaurant gaan eten en het kwam ter sprake dat Robert verjaarde, iedereen kwam verjaardag wensen, ze leggen altijd het briefje met de bestelling op tafel, nu werd het ineens door Iva weg genomen, raar vonden we maar we dachten omdat de man ons 2 kleine appelsiensappen had gebracht en de andere zei dat moeten grote zijn dachten we ze zullen het veranderen.
Na het eten vroegen ze welk dessert we wilde, Robert een cassata Siciliana, ik een tiramisu, kwamen de diensters en obers eraan met een cassata met één kaarsje erop en al zingend " Tanti Auguri " .
Nadien wilde we betalen en nee dit was van het huis voor Robert zijn verjaardag, dit was wel een fijne verrassing voor ons en nu wisten we ineens waarom het briefje weg gedaan werd.
In de late namiddag zaten we op een terras een ijsje te eten, nu kwam Iva er voorbij even bij staan praten kwam ze nadien terug voorbij met een fles liquer van kaneel, amandel koekjes en amandelen, Robert zei dat hoeft toch niet maar ja ze vind ons zulke toffe mensen, ook doet Robert haar aan haar vader herinneren, ze kreeg de tranen in haar ogen.
Ik heb dan maar voor Robert zijn verjaardag een nieuwe handtas voor mij gekocht, verleden jaar heb ik een IPad voor mij gekocht voor zijn verjaardag.
De volgende dag weer prachtig weertje, nu zijn er toch altijd weer mensen die van alles meenemen, de dame had een grote handtas bij en alles ging er in tot confituur, Robert heeft op zijn tanden moeten bijten, het waren geen Belgen of Nederlanders want anders had hij het toch wel gezegd denk ik, het waren Italianen. 
Na het ontbijt altijd even op het zonneterras, zelfs Robert gaat even in de zon iets wat op Bali niet voorkomt dat hij dat doet, maar tegen de middag wordt het er wel wat te warm, dan op weg naar La Botte om te gaan eten, zoals altijd heerlijk gegeten, kregen we nadien nog een zak koekjes mee, voor ieder een T-shirt Robert nog een petje, dus we zijn weer goed verwend.
Nadien weer onze wandeling maar het ging niet zo goed, ofwel hebben we teveel gegeten, maar de Etna was een beetje Lava aan het spuwen en we roken allemaal solfer en dit pakte op onze adem, dus maar snel een ijscream gaan eten, nadien nog een lekkere cappuccino en we konden ertegen tot s' avonds.
Ook nog een paar CD's gekocht met typische Siciliaanse muziek, er was een liedje en we hadden het nog niet gehoord, we kende de titel niet juist, hun een cd afgezet en wij proberen te zingen of beter te neuriën, het was " La pampina di l'aliva " wij hebben 34 jaar gedacht dat het La Bambina was !!!
Het hotel is nog niet zo lang geleden overgenomen, de nieuwe eigenaar was er gisteren avond ook, al de loge's zijn zondag avond uitgenodigd op de openings party in de tuin van het hotel, met eten en drinken, er zou zo'n 200 man komen.
Het personeel is volop in de weer om alles voor te bereiden voor deze avond 19.00 uur.
Dus dat verslag en foto's komt nadien wel, morgen gaan we dan op uitstap naar Forza d'Agro, niet met de bus want er rijden maar 2 bussen per dag erheen, we zijn een auto gaan huren voor 1 dag, ook gaan we eens langs de camping rijden waar in de jaren '70 verbleven.
Morgen een drukke dag voor de boeg voor ons, maar we gaan er van genieten en dan dinsdag laatste dag hier, zo zijn die 2 weken hier in Taormina voorbij gevlogen.
Groetjes Rita & Robert 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten