zaterdag 1 juni 2013

Taormina dag 3

Zo dag 3 is al aangebroken hier in Siciliƫ, vandaag gaan we de kennis bezoeken die we 34 jaar geleden hebben leren kennen, we gingen met de bus naar Trappitello, uren van de bus op een blad maar ja de groene bus kwam niet, ze was wit!!!! ja zo kunnen ze iedereen hebben natuurlijk.
Nadien is Robert het gaan vragen aan enkele oudere mannen die daar rond liepen, ene ervan kende hem en wees ons een andere bus aan die binnen 5 minuten vertrok, wij mee en langs kleine dorpjes gereden was wel tof dit te doen want anders kom je er toch nooit.
Ik heb nog wel wat plaats aanwijzingen gezien waar we eventueel nog naar toe kunnen geen.
Hij stond ons al op te wachten aan de bar die zijn dochter uitbaat, als je bij ons dat zegt dan denk je al oei wat gaat dat zijn maar hier noemt alles bar, en het was een mooie zaak met ijscream, patisserie, je kon er ook eten, we kregen een cappuccino, nadien lekkere pasta, maar de jaren wegen op hem hij is er 73 en precies niet meer zo goed erbij wat het gesprek wel moeilijker maakt.
Zijn vrouw was juist geopereerd aan haar hart dus haar hebben we niet gezien, misschien gaan we ze nog eens bezoeken we zien wel want veel kan je er niet gaan doen.
Daarna de bus terug was diegene die we moesten nemen bij het heenrijden, een paar schoolkinderen en enkele dames waren er op en bij ons in de bus staat er de bestuurder niet storen, awel hier was het de bestuurder die kon babbelen en de twee dames ook, we verstonden er wel niets van maar was toch fijn er naar te luisteren, als ik nu gaan Indonesisch aan het studeren was dan zou ik Italiaans nemen want vind dit toch wel een erg mooie taal.
Ik zag dit daarstraks op het internet staan,
" Italiaans spreken gaat nog moeizaam, maar ik eet en drink het al voortreffelijk " vind dit wel erg toepasselijk voor ons.
Na onze trip onze dagelijkse portie ijs en dan maar weer de straat afgewandeld tot aan de Piazza Nove Aprile daar was het toen nog lekker zonnig en zijn op het beroemd terras" Wunderbar " een lekkere cappuccino gaan drinken, kwam juist toe met 10€ maar hij was de moeite waard vonden we.
Ook kwamen er 2 muzikanten spelen wat direct de ambiance erin bracht, iedereen zong mee, nadien heb ik me op een bankje gezet in de zon, lekker oogjes even dicht.
Nadien terug naar het hotel, waar we rond 20.00 kunnen avondeten, wel veel later dan wij gewoon zijn maar we eten s' morgens al iets later, s' middags ook en dan kan er in de namiddag een ijsje en cappuccino wel bij.
Het eten is heerlijk in het hotel, zeker de desserts, gisteren avond Panna Cotta dit betekend eigenlijk gekookte room, echt heerlijk.
Groetjes Rita & Robert
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten